Kæbesmerteundersøgelsen

Påvirker dine kostvaner under opvæksten risikoen for at få kæbesmerter og hovedpine som ung? Cirka 10 % af unge voksne har problemer med smerter i kæberne samt hovedpine, uden at man kan finde en god forklaring på det. I samarbejde med BSIG vil en gruppe forskere på Aarhus Universitet nu undersøge, om kostvaner kan forklare smerterne.

Smilende kvinde 

Projektets formål

Formålet med kæbesmerteundersøgelsen er at undersøge sammenhængen mellem kostvaner under opvæksten og risikoen for at udvikle problemer med smerter i dagligdagen. Det primære fokus er at undersøge, om kostvaner påvirker risikoen for kæbesmerter og hovedpine - et problem, som cirka 10 % af unge voksne lider af, uden at man kan finde en god forklaring på det. 

Vi kontaktede cirka 32.000 unge BSIG'ere

Kæbesmerteundersøgelsen er én af BSIGs mange undersøgelser. I denne undersøgelse kontaktede vi alle de unge deltagere, som både har deltaget i vores 14-års undersøgelse om kost, og som er fyldt 18 ½ år.
I dette spørgeskema fokuserede vi på jeres smerteoplevelser, da vi altså allerede havde oplysninger om den kost, som I indtog under jeres opvækst, fra 14-års undersøgelsen. Det tog cirka 10 minutter at besvare skemaet.
Vi sendte de første invitationer ud i maj 2021.   

Sådan kontaktede vi dig

Vi sendte invitationer ud via e-boks (og papirbrev til dem, der er frameldt e-boks). Invitationen indeholdte et direkte link til spørgeskemaet, men du kunne også logge på skemaet her på hjemmesiden, hvis du havde modtaget et papirbrev med et password fra os. 

Hvis vi kunne se, at du ikke havde besvaret skemaet, sendte vi dig en påmindelse ugen efter. Afhængigt af om du er tilmeldt e-boks eller ej, fik du to eller tre påmindelser.