Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de oftest stillede spørgsmål fra deltagere i GlutenFyn-undersøgelsen.

Frequently asked questions

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål her.

Jeg har sagt ja til at deltage, hvorfor har jeg ikke hørt noget? 

Har du slet ikke hørt noget, så skriv eller ring til projektansvarlig ph.d. studerende Cæcilie Crawley på tlf. 2462 2302 eller på e-mail ouh.ode.h.glutenfyn@rsyd.dk 

Jeg er bange for at få taget en blodprøve. Kan jeg være med i projektet uden at få taget en blodprøve? 

Nej, det kan du desværre ikke. For at finde ud af om du har glutenallergi, skal vi teste det i en blodprøve. Det vil dog være muligt at få sprøjtet noget bedøvende spray på. På apoteket kan man også købe noget bedøvende creme, ”Emla-creme”, som skal smøres på albuebøjningerne en time inden blodprøverne tages.

Jeg er svær at tage blodprøver på. Er det et problem? 

Bare rolig, vi har nogle super dygtige laboranter, som endda er vant til at tage blodprøver på børn. Vi har endnu ikke været ude for, at vi ikke kan tage en blodprøve.

Jeg synes, det er lidt klamt at lave en afføringsprøve. Er det nødvendigt?

Vi kan godt forstå, hvis du synes, at det er ulækkert. Vi beder også kun om en afføringsprøve, fordi det er helt nødvendigt for os for at undersøge tarmens bakterieflora. Desuden skal man huske på, at det ikke gør ondt, og at det er hurtigt overstået.

Jeg glemte min aftale, hvad gør jeg?

Du kan gå ind og booke en ny tid ved hjælp af det ”bookingbrev", som du har modtaget i din e-boks. Hvis det driller, så kontakt projektansvarlig ph.d. studerende Cæcilie Crawley på tlf.nr. 2462 2302 eller på e-mail ouh.ode.h.glutenfyn@rsyd.dk.

Jeg vil gerne have ændret min tid, hvad gør jeg?

Det er bare i orden. Skynd dig at booke en ny tid i vores bookingsystem. Hvis det driller, så kontakt projektansvarlig ph.d. studerende Cæcilie Crawley på tlf.nr. 2462 2302 eller på e-mail ouh.ode.h.glutenfyn@rsyd.dk.

Hvordan melder jeg fra undersøgelsen?

Det er helt i orden at melde fra. Du skal blot kontakte projektansvarlig ph.d. studerende Cæcilie Crawley på tlf.nr. 2462 2302 eller på e-mail ouh.ode.h.glutenfyn@rsyd.dk

Hvornår kan jeg forvente svar på, hvorvidt jeg har glutenallergi?

Du kan være sikker på, at vi kontakter dig, hvis du har glutenallergi, men der kan godt gå op til otte uger, fra du fik taget blodprøven, til vi har et svar. Hører du ikke noget, er det fordi, blodprøven viser, at du IKKE har glutenallergi.

Får man betalt parkering på OUH? 

Kommer man efter kl. 16:00, er det gratis at parkere på OUHs område. Vi har desværre ikke mulighed for at betale parkeringen. Kommer man før kl. 16:00, anbefaler vi, at man holder ved Zoologisk Have eller ved dyreskuepladsen. Der er ofte pladser, og det er gratis. Herfra tager det ca. 15 minutter at gå til hospitalet.

Jeg har en idé til noget, I kan gøre bedre eller anderledes. Hvor kan jeg henvende mig?

Vi er meget interesseret i at høre fra dig, hvis du oplever noget, som kunne være bedre. Kontakt endelig projektansvarlig, læge og ph.d. studerende Cæcilie Crawley på tlf.nr. 2462 2302 eller på e-mail ouh.ode.h.glutenfyn@rsyd.dk.