BSIGs symposium var en stor succes

Halvdelen af BSIGs deltagere er fyldt 20 år, og det blev fejret med et videnskabeligt symposium i Panumbygningen på Københavns Universitet den 29. maj 2019. Dagen var en stor succes - auditoriet var fyldt helt op, foredragene var interessante og vedrørende, og stemningen var i top.

Symposiet fokuserede på fødselskohorter og på hvilken unik rolle, disse spiller for sundhedsforskningen. Videnskabelige resultater fra BSIG blev præsenteret i korte foredrag, og internationale forskere fra andre kohorter i udlandet deltog for at fortælle om deres forskning. 

Se et udsnit af billeder fra dagen nedenfor.

Anne-Marie Nybo Andersen

Anne-Marie Nybo Andersen, BSIGs leder, byder velkommen til symposiet.

Salen

Auditoriet i Panumbygningen var helt fyldt.

Naomi og Aya

BSIGs kommunikationskonsulent, Aya Fabricius, og deltagerambassadør, Naomi Kongsbak Fossaberg, holdte et kort oplæg. Aya fortalte om, hvordan vi kommunikerer med deltagerne, mens Naomi fortalte om sit arbejde i BSIGs Referencegruppe.

Siri Håberg

Siri Håberg, medlem af BSIGs Referencegruppe, fortalte om den norske kohorte MoBa samt hvilke spørgsmål en national kohorte kan være med til at give svarene på.

Katrine Strandberg-Larsen

Katrine Strandberg-Larsen fra København Universitet, som er med i BSIGs ledelsesgruppe, fortalte, hvordan hun har brugt BSIG-data til at undersøge årsager til spiseforstyrrelser. 

Cecilia Høst Ramlau-Hansen

Cecilia Høst Ramlau-Hansen fra Aarhus Universitet, som også er medlem af BSIGs ledelsesgruppe, fortalte om de pubertetsundersøgelser, hun har stået i spidsen for.

Zeyan Liew

Zeyan Liew fra Yale University har arbejdet med BSIG-data i mange år. Han fortalte om studier vedrørende lægemidler i graviditeten og mulig negative effekter for barnet.