Kost- og motionsvaner blandt unge

Hvad spiser danske unge mellem 18 og 25 år? Hvordan er jeres motionsvaner? Hvad har betydning for, hvordan I spiser og motionerer? Og hvordan påvirker kost- og motionsvaner jeres helbred senere i livet?

Dette er omdrejningspunktet for en ny undersøgelse i BSIG, hvor alle BSIGs ca. 90.000 unge deltagere inviteres til at besvare et nyt omfattende spørgeskema.

Dataindsamlingen blev afsluttet i juni 2024.

Fysisk aktivitet

Denne dataindsamling er afsluttet i juni 2024.

Vær med - svar på undersøgelsens spørgeskema!

Når du har modtaget en invitation til at deltage i undersøgelsen, kan du klikke på linket i den henvendelse, som du har fået i din digitale postkasse (fx i e-boks), og udfylde skemaet direkte fra din mobil, tablet eller computer.
Du kan også logge på spørgeskemaet via linket nedenfor. Din respondentnøgle (password) står i den henvendelse, du har fået.

Gå til login  (åbner ny side hos SurveyXact)

Projektets formål

Formålet med undersøgelsen om kost- og motionsvaner er at blive klogere på, hvad unge i Danmark spiser, og hvor aktive de er. På baggrund af denne viden kan forskere bl.a. undersøge tidstypiske tendenser, fx om unges kostvaner er påvirket af hensynet til klima og miljø. De kan også se på, hvilke faktorer, der påvirker ens kost- og motionsvaner, såsom fx uddannelsesniveau og vaner i ens familie/under opvæksten.

Derudover kan forskerne undersøge sammenhængen mellem kost- og motionsvaner og risikoen for senere at udvikle forskellige sygdomme, som fx hjertekarsygdomme og cancer. 

Vi kontakter cirka 90.000 unge BSIG'ere i 2022/23

I denne undersøgelse kontakter vi dig og BSIGs ca. 90.000 andre unge deltagere. Vi sender invitationer ud til undersøgelsen hen over et år med opstart i september 2022.

I det nye spørgeskema vil vi bl.a. spørge dig om:

  • Beskæftigelse og boform

  • Måltidsvaner og kostindtag

  • Indkøbsvaner og brug af kosttilskud

  • Motion og bevægelse

  • Kropsopfattelse samt dit forhold til kost og vægt

Det er et lidt langt skema, så hvis du får brug for en pause undervejs, kan du lukke skemaet og senere fortsætte, hvor du slap.

Vind et supergavekort på 500 kr.

Vi trækker lod om i alt 140 supergavekort til en værdi af 500 kr. blandt jer, der udfylder hele skemaet. Gavekortet kan bruges til en lang række butikker, spisesteder og oplevelser. Vi kontakter de heldige vindere direkte via deres digitale postkasse (eller pr. brev hvis de er fritaget fra digital post).

Dine svar er værdifulde!

Fordi du har været med i BSIG i mange år, er dine nye svar særligt værdifulde. De svar, du giver os nu, kan vi sammenholde med dine tidligere svar og oplysninger. Sammen med alle de andre deltagere er du med til at give forskerne mere viden om, hvordan det, vi oplever og gør som mennesker, påvirker vores helbred nu og fremover. Læs mere om, hvordan BSIG er forpligtet til at behandle din oplysninger.

Sådan kontakter vi dig

Vi sender invitationen til din digitale postboks. Invitationen indeholder et direkte link til spørgeskemaet, men du kan også logge på skemaet her på hjemmesiden med den respondentnøgle (password), som står i invitationen. Hvis vi kan se, at du ikke har besvaret skemaet, sender vi dig en påmindelse efter ca. en uge og igen efter yderligere to uger.