Kæbesmerteundersøgelsen

Påvirker dine kostvaner under opvæksten risikoen for at få kæbesmerter og hovedpine som ung? Cirka 10 % af unge voksne har problemer med smerter i kæberne samt hovedpine, uden at man kan finde en god forklaring på det. I samarbejde med BSIG vil en gruppe forskere på Aarhus Universitet nu undersøge, om kostvaner kan forklare smerterne.

Smilende kvinde

Vær med - svar på undersøgelsens spørgeskema!

Hvis du har modtaget en invitation til at deltage i kæbesmerteundersøgelsen, kan du klikke på linket i den e-boksbesked, som du har fået og udfylde skemaet direkte fra din mobil, tablet eller computer. Du kan også logge på spørgeskemaet med det password, der står i mailen eller brevet, via linket nedenfor.

Gå til login
Dit password består af 12 tegn og ender på -T (fx WVX5MMGKZCFA-T)

Projektets formål 

Formålet med kæbesmerteundersøgelsen er at undersøge sammenhængen mellem kostvaner under opvæksten og risikoen for at udvikle problemer med smerter i dagligdagen. Det primære fokus er at undersøge, om kostvaner påvirker risikoen for kæbesmerter og hovedpine - et problem, som cirka 10 % af unge voksne lider af, uden at man kan finde en god forklaring på det. 

Vi kontakter cirka 32.000 unge BSIG'ere

Kæbesmerteundersøgelsen er én af BSIGs mange undersøgelser. I denne undersøgelse kontakter vi alle de unge deltagere, som både har deltaget i vores 14-års undersøgelse om kost, og som er fyldt 18 ½ år.
I det nye spørgeskema vil vi fokusere på jeres smerteoplevelser, da vi altså allerede har oplysninger om den kost, som I har indtaget under jeres opvækst, fra 14-års undersøgelsen. Det tager cirka 10 minutter at besvare skemaet.
Vi regner med at sende de første invitationer ud i maj 2021.  

Dine svar er værdifulde! 

Fordi du har været med i BSIG i mange år, er dine nye svar særligt værdifulde. De svar, du giver os nu, kan vi sammenholde med dine tidligere svar og oplysninger. Sammen med alle de andre deltagere er du med til at give forskerne mere viden om, hvordan det, vi oplever og gør som mennesker, påvirker vores helbred nu og fremover. Læs mere om, hvordan BSIG er forpligtet til at behandle din oplysninger her

Sådan kontakter vi dig

Vi sender invitationer ud via e-boks (og papirbrev til dem, der er frameldt e-boks). Invitationen indeholder et direkte link til spørgeskemaet, men du kan også logge på skemaet her på hjemmesiden, hvis du har modtaget et papirbrev med et password fra os. 

Hvis vi kan se, at du ikke har besvaret skemaet, sender vi dig en påmindelse ugen efter. Afhængigt af om du er tilmeldt e-boks eller ej, får du to eller tre påmindelser.