Ny undersøgelse om Coronapandemien

Danmark – og resten af verden – er i en helt særlig situation lige nu. Coronapandemien har medført omfattende ændringer i vores samfund, og det påvirker os alle sammen på forskellig vis.

I de kommende uger vil BSIG henvende sig til et stort antal deltagere, både mødre og unge mennesker, for at bede jer om hurtigt at besvare et spørgeskema om coronapandemien, og hvordan den påvirker jeres hverdag og trivsel.

Klik her for at se de foreløbige resultater af undersøgelsen.

Opdatering den 14. maj 2020

Vi er netop gået i gang med den sidste runde af coronaundersøgelsen i denne omgang. Det er blevet til en indsamling over i alt 7 uger (fra den 30. marts til den 20. maj).

Vi håber på at kunne invitere jer til en opfølgning til efteråret, så vi kan følge op på, hvordan jeres situation og trivsel er til den tid. 

Tusind tak for jeres store og vigtige bidrag til forskningen!

En nu-og-her indsamling

Får du en invitation, og ønsker du at udfylde skemaet, skal du gøre det indenfor 7 dage. Vi sender ikke påmindelser ud. Til gengæld vil vi gentage dataindsamlingen hver uge. Kun hvis vi får svar inden for 7 dage, sender vi næste uges skema. Hvis vi ikke får svar første gang, hører du ikke mere fra os. Indtil videre forventer vi, at undersøgelsen skal køre i 5 uger. 

Svarene skal bruges til....

At følge med i udviklingen uge for uge og se, hvordan nedlukningen af store dele af det danske samfund påvirker jeres hverdag, og især hvordan pandemien påvirker jeres trivsel og mentale velbefindende. Derudover er vi også interesseret i at vide, hvilke forholdsregler, I tager, hvor mange af jer, der oplever symptomer på corona, og om I er i særlig risiko for at blive alvorligt syge af virussen.

Frivilligt og fortroligt

Det er selvfølgelig frivilligt at være med, og dine oplysninger bliver behandlet fortroligt. Under Håndtering af personoplysninger kan du læse mere om, hvad dine data bliver brugt til og om dine rettigheder som deltager i BSIG.

Følg svarprocenten på Facebook!

Er du nysgerrige på, hvordan de øvrige BSIG-deltagere påvirkes af pandemien, kan du følge med i svarprocenten på BSIGs facebookside. Her vil vi løbende holde dig opdateret med de seneste tal, så du kan følge udviklingen.

Spørgeskemaet – et samarbejde mellem flere parter

Spørgeskemaet er udarbejdet i samarbejde mellem forskere fra Afdeling for Epidemiologi på Københavns Universitet, Influmeter fra Statens Serum Institut og vores norske søsterkohorte MoBa. Derudover anvendes en række spørgsmål fra BSIGs 18-års undersøgelse, som handler om trivsel og mentalt helbred.

Vi håber, at rigtig mange af jer har lyst til at deltage i undersøgelsen!

Inger Kristine Meder

Inger Kristine Meder
Sekretariatsleder
BSIGs sekretariat

Anne Aajkær

Anne Aakjær
Projektkoordinator
BSIGs sekretariat 

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid tager det at udfylde skemaet?

Det tager mindre end 10 minutter at udfylde skemaet første gang. Hvis du har lyst til at udfylde skemaet igen ugen efter, vil du kunne springe mange spørgsmål over (alder, uddannelse, beskæftigelse, etc.) og så går det hurtigere.

Hvorfor bliver jeg ikke inviteret?

Vi sender kun invitationer til de email-adresser og de mobilnumre, vi har. Hvis din mor eller din søn/datter ikke tidligere har givet os disse information, bliver vedkommende ikke inviteret.

Kan jeg deltage, selvom jeg ikke har fået en invitation?

Nej. Vi har desværre ikke kapacitet til at oprette nye deltagere.

Kan jeg besvare min mors eller min søn/datters skema, hvis han/hun ikke har lyst?

Nej. Invitationen er personlig og skemaet må kun besvares af den person, det er sendt til.

Hvorfor står der ikke mit navn i henvendelsen?

Nogle deltagere har opgivet en fælles email-adresse eller mobilnummer for både mor og barn.

Vi beder om, at du kun besvarer skemaet, hvis der står dit fornavn i SMS'en eller mailen og i selve skemaet. Står din søn/datter eller mors fornavn i invitationen, bedes du sende den videre til ham/hende.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke vil være med?

Hvis du ikke har lyst til at være med i undersøgelsen, skal du blot lade være med at besvare skemaet. Du behøver ikke at melde dig fra undersøgelsen, og du får ingen påmindelser. Hvis du ikke besvarer skemaet, hører du altså ikke mere fra os om denne undersøgelse, men du er naturligvis stadig med i BSIG.