FEPOS

Hvordan hænger sædkvalitet sammen med påvirkninger i fostertilværelsen? En ny undersøge i BSIG skal komme svaret nærmere.

Ung mand på stol -FEPOS

5000 BSIG’ere inviteres til ny undersøgelse

FEPOS er en ny undersøgelse, der skal afdække, i hvilken grad en mands sædkvalitet kan blive påvirket af miljøkemikalier, som han blev udsat for i fostertilværelsen. Forskere fra Bispebjerg Hospital, Københavns Universitet samt Aarhus Universitet står bag undersøgelsen.

Indsamlingen af prøver begyndte allerede i maj 2017, hvor ca. 2200 unge mænd i BSIG indtil videre er blevet inviteret til at deltage. Forskerne inviterer omkring 5000 BSIG’ere og håber på at have 1000 sædprøver, når indsamlingen er færdig.

”Undersøgelsen skal afdække om fx medicin og forureningsstoffer, som den gravide kvinde var udsat for, kan have påvirket den unge mænds nuværende kønshormonniveauer eller sædkvalitet. Vi håber på, at mange vil finde undersøgelsen interessant og vælger at deltage, så vi kan komme et skridt nærmere en forklaring på årsagerne til den nedsatte fertilitet. Tak for jeres deltagelse som er med til at skabe nogle meget vigtige forskningsresultater" - udtaler postdoc Birgit Bjerre Høyer fra Bispebjerg Hospital, der er projektleder på undersøgelsen.

Er du interesseret i at vide mere om FEPOS, kan du læse videre her: Formål og baggrund for FEPOS

Hvis du har modtaget en invitation

Hvis du har modtaget en invitation til at deltage i undersøgelsen, kan du tilmelde dig via linket i invitationen.
Det er selvfølgelig frivilligt at være med, og du modtager 500kr. til at dække dine udgifter.

Projektet er som alle projekter i BSIG godkendt af Datatilsynet, og da det involverer biologisk materiale, er det også godkendt af Videnskabsetisk komité. Hvis du har spørgsmål til undersøgelsen, er du altid velkommen til at læse her: FEPOS eller skrive til bsig-forskning@ssi.dk.